Genealogie van Staveren en van der Meulen

Gernler. Boon. Reitsma. Jansen. Zweerman. Kapitein.

des Ursijns. Sweerman. van Staaveren. Leibrandt.

en nog veel meer...................

 

www.van-staveren.net

toast refreinOp deze genealogiesite vindt U informatie over de voorouders van mij, Sjoerd van Staveren, en die van mijn vrouw, Mieke van der Meulen. Naast de achternamen van Staveren en van der Meulen treft U gegevens aan over de namen Kapitein, Boon en Gernler (de grootouders van mijn vrouw) en Reitsma, Jansen en Zweerman, mijn eigen grootouders. Het startpunt van mijn genealogsiche hobby was mijn eigen kwartierstaat en daarna de kwartierstaat van mijn vrouw. Het aantal achternamen neemt met elke generatie van een kwartierstaat toe. Bovendien heb ik in de loop van de jaren heel wat zijwegen bewandeld waardoor het aantal familienamen in mijn database inmiddels ruim boven de 800 uitkomt. Het aantal individuen nadert de 3000.
 
Genealogie moet meer zijn dan alleen maar een verzameling namen, data en gebeurtenissen. Over heel wat voorouders zijn leuke dingen te ontdekken. Geen dingen die direct in de geschiedenisboeken terecht zullen komen maar leuk genoeg om te beschrijven en te bewaren. Ik probeer zoveel mogelijk van deze dingen op deze site te vermelden. U vindt ze onder het menu: Achtergrondartikelen. Hiernaast treft U zo een leuk ding aan. Het toast refrein dat werd aangeheven na elke toast die op of rond 24 januari 1909 werd uitgebracht op het 25-jarige bruidspaar Jacob Cornelis van Staveren en Maria Sophia Troll. Zij trouwden op 24 januari 1884 in Amsterdam.
 
Ik houdt mij aanbevolen voor op- en aanmerkingen, sugesties en verbeteringen. Uw commentaar kunt U kwijt in het contactformulier.Zoeken....